pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
DOSOR - »Demenci prijazna točka«
sobota, 22.9.2018
         

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, je od 19. septembra dalje na področju Štajerske v Sloveniji že deveta »demenci prijazna točka«, saj jih je doslej delovalo že osem: Spominčica Ormož, Center starejših občanov Ormož, Doma Danice Vogrinec Maribor, Dom starejših občanov Lenart, Dom upokojencev Ptuj, Dom upokojencev Ptuj – enota Kidričevo, Dom pod gorco Maribor in Dom starejših občanov Ljutomer.

V razstaviščni avli DOSOR-ja.

V okviru številnih prireditev, ki se letos v septembru – Svetovnem mesecu Alzheimerjeve bolezni (demence) – vrstijo po Sloveniji in jih koordinira ter usmerja Spominčica – Slovensko združenje za pomoč pri demenci (Alzheimer Slovenija), ki deluje že dvajseto leto, so to v radenskem DOSOR-ju pripravili že v sredo, 19. septembra popoldne. Stanovalke in stanovalci tega doma so ob sodelovanju številnih svojcev po 16. uri v prostorih razstaviščne avle DOSOR-ja prisluhnili dr. med. Jožici Gamse, specialistki psihiatrije, ki je podala številne informacije v zvezi z demenco ter dala tudi napotila, kako preusmeriti pozornost obolelega za demenco. Opomnila je na pomembnost zdravil, prehrane, telesne aktivnosti obolelih, kot tudi na vaje za krepitev spomina.

Predavanje dr. med. Jožice Gamse, spec. psih.

Vse zbrane v razstaviščni avli DOSOR-ja je pozdravil tudi župan Občine Radenci Janez Rihtarič, predstavnica Spominčice – Slovenskega združenja za pomoč pri demenci (Alzheimer Slovenija), Vlasta Hojan pa je čestitala DOSOR-ju ob njegovi letošnji 10-letnici ter predstavnici Vandi Sobočan izročila listino, da se DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, imenuje za demenci prijazno točko.

Pozdrav župana Občine Radenci Janeza Rihtariča.

Udeleženke in udeleženci uvodnega predavanja so se nato zbrali pred vhodom v DOSOR, kajti na vhodna vrata je bila prilepljena nalepka »Demenci prijazna točka«. Sledil je organiziran sprehod od DOSOR-ja v radenski park in nazaj, po sprehodu pa je večina prijetno pokramljala ob brezalkoholnih napitkih in pecivu – bil je to pravi Alzheimer cafe!

Sprehod za spomin.

Listina DOSOR-ju – Demenci prijazna točka.

Avtor: Filip Matko Ficko


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Seniorski umetniški par iz Nemčije
V Galeriji Murska Sobota od 14. septembra do 24. oktobra letos razstavljata umetnika - seniorja iz partnerskega mesta Ingolstadt v Nemčiji.
četrtek, 20.9.2018
 
  Radenci: Čistili so okolico doma
Tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se lotili vsedržavne aktivnosti »Očistimo Slovenijo«.
petek, 14.9.2018
 
  KOLUMNA: Ne leta 1919, pač pa leta 1926
V času bližajoče stoletnice združitve Prekmurja z matico Slovenijo se bo morda kdo od govorcev na slavnostih spet spozabil.
nedelja, 9.9.2018
 
 
 
 


 
Save Save