pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Jesenska »Ribičija je terapija«
petek, 28.9.2018
         

Po spomladanski aktivnosti »Ribičija je terapija« je enaka aktivnost sledila za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, tudi jeseni. Zunanji prostovoljci (ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš, spodaj podpisani ter prostovoljca – ribiča: Marjeta Lorber in Jože Robar), so v sodelovanju z medicinsko sestro Klaudijo Zemljič in njenimi sodelavkami v DOSOR-ju (Renata Plečko Radman in Ljudmila Gaber) to aktivnost pripravili in izvedli v torek, 25. septembra, med 9. in 12. uro dopoldne pri Gustijevem ribniku v Boračevi. 

Ob Gustijevem ribniku v Boračevi.

Športnega ribolova se je udeležila osmerica stanovalcev DOSOR-ja, ki so torej nekaj več kot dve uri (vmes je namreč bila tudi malica s toplim čajem) namakali trnke ter skupno ujeli 21 rib, ki so jih vrnili v vodo.

Jesenska »Ribičija je terapija«.

Ribica se je ujela.

Vsi so za svojo tokratno »pridnost« prejeli pisna priznanja, prvi trije pa medalje: Smiljan Homec (za ulovljenih devet rib) za prvo, Marjan Gašpar (za štiri ulovljene ribe) za drugo in Jože Glažar (za tri ulovljene ribe) za tretje mesto. Ostali so vsi ujeli po eno ribo: Jože Urankar, Drago Fujs, Vladimir Bezjak, Rafael Lapajne in Gabriel Driggs.

Vsestranska pomoč začetniku.

Vsem priznanja ob zaključku.

Priznanja so prejele tudi spremljevalke, ki so se udeležile športnega ribolova: Klaudija Zemljič (ulovila pet rib), Diana Pregl (ulovila tri ribe) – na počitnicah iz Avstralije, Ljudmila Gaber (ulovila eno riba) in Renata Plečko Radman (ulovila eno riba). Tako je bil rezultat tokratnega športnega ribolova v korist stanovalcev (bilo jih je tudi enkrat več!) 21 : 10!

»Račja pastirica« Marija Erveš.

Toda glavna organizatorka, Marija Erveš, ki ob ribniku ne hodi z ribiško palico, pač pa z beležko in pisalom, si je tokrat zaslužila naziv »račja pastirica«, ker je skoraj ves dopoldan okrog Gustijevega ribnika nagovarjala tamkajšnjo jatico rac, da se naj z njo fotografira.

Avtor: Filip Matko Ficko


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Jesenski seniorski večer
Tradicionalni seniorski večer v DOSOR-ju je bil namenjen glasbi, petju, plesu in zabavi.
ponedeljek, 24.9.2018
 
  DOSOR - »Demenci prijazna točka«
DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, je od 19. septembra dalje na področju Štajerske že deveta »demenci prijazna točka« v Sloveniji.
sobota, 22.9.2018
 
  KOLUMNA: Ne leta 1919, pač pa leta 1926
V času bližajoče stoletnice združitve Prekmurja z matico Slovenijo se bo morda kdo od govorcev na slavnostih spet spozabil.
nedelja, 9.9.2018
 
 
 
 


 
Save Save