pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Seniorski umetniški par iz Nemčije
četrtek, 20.9.2018
         

V Galeriji Murska Sobota od 14. septembra do 24. oktobra letos razstavljata umetnika - seniorja iz partnerskega mesta Ingolstadt v Nemčiji, kajti župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je v petek, 14. septembra zvečer, odprl razstavo umetniških del 71-letne kiparke Babette Ueberschär ter 66-letnega slikarja Viktorja Schecka. Razstava je namreč rezultat večletnega tradicionalnega sodelovanja partnerske Murske Sobote z Ingolstadtom v Nemčiji.

Vabilo na razstavo umetniškega para seniorjev iz Nemčije.

Vsako drugo leto pomurski umetniki, zlasti iz Murske Sobote, razstavljajo v Ingolstadtu (ali so tam na umetniški rezidenci), vmes pa vsako drugo leto umetniki iz mesta in regije Ingolstadt razstavljajo v Galeriji Murska Sobota. Te razstave omogočajo vpogled v umetniško ustvarjalnost obeh mest, saj skozi umetnost in kulturo lahko razumemo in doživljamo ljudi, družbo in čas. O tem sta na otvoritvi razstave govorila gostitelj, direktor Galerije Murska Sobota dr. Robert Inhof, kot tudi kulturni referent mesta Ingolstadt Gabriel Engert.

Prostorska inštalacija Babette Ueberschär.

Slika Viktorja Schecka.

Babette Ueberschär, rojena leta 1947 v Gülchsheimu na Bavarskem, se je po svojem tridesetem letu pričela intenzivno posvečati likovni umetnosti. Po opravljenih tečajih risanja in slikanja je študirala na Mednarodni poletni akademiji v Salzburgu ter pripravila prve razstave na Bavarskem. V naslednjih štirih desetletjih so sledile številne samostojne in skupinske razstave po Nemčiji in tujini.

Utrinek z otvoritve razstave 14. septembra 2018.

Obiskovalci si ogledujejo umetnine.

Tokrat v Murski Soboti razstavlja prostorske inštalacije. Viktor Scheck, rojen leta 1952 v Schrobenhausnu na Bavarskem, je v letih 1975-1980 študiral grafično oblikovanje na Visoki strokovni šoli v Augsburgu in Münchnu, študijsko pa se je izpopolnjeval še v Italiji, na Češkem in v Avstriji. Od leta 1981 deluje kot svobodni slikar in oblikovalec. Leta 2004 je že svoja dela razstavljal na skupinski razstavi v Murski Soboti, dve leti pozneje pa je imel v Galeriji Murska Sobota samostojno razstavo.

Avtor: Filip Matko Ficko


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save Save Save
Društvo upokojencev Radenci

- Vrni se nazaj na DRUŠTVA UPOKOJENCEV

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Radenci: Čistili so okolico doma
Tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se lotili vsedržavne aktivnosti »Očistimo Slovenijo«.
petek, 14.9.2018
 
  KOLUMNA: Ne leta 1919, pač pa leta 1926
V času bližajoče stoletnice združitve Prekmurja z matico Slovenijo se bo morda kdo od govorcev na slavnostih spet spozabil.
nedelja, 9.9.2018
 
  DOSOR: Bučne karaoke
S septembrskimi karaokami so zaključili letošnji program »DOSOR-jeva Vetrnica«, ki ga pripravljajo v Domu starejših občanov Radenci.
četrtek, 6.9.2018
 
 
 
 


 
Save Save