pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Nohti so ogledalo urejene ženske
četrtek, 30.8.2018
         

Lepi zaobljeni nohti, srednje dolgi, v krožni ali mandljasti obliki. Z lakom ali brez njega. Takšni, ki dajo občutek, da smo jim kljub pomanjkanju časa posvetile nekaj minut na dan, nehote vplivajo na našo govorico telesa.


Lak daje oblačilom tisto potrebno piko na, da zažarijo v popolnem sijaju. Dejstvo je, da veliko ljudi na drugih naprej opazi prav roke. Skrbno negovane so ogledalo vsake ženske, je prepričana manikerka Klavdija Maroh iz salona Nohti Klaudija iz Maribora.

Zima je sovražnik nohtov

Pozimi imamo vsi bolj krhke nohte, opozarja Marohova. "Eden od pomembnih dejavnikov je pomanjkanje sonca. Predvsem to zimo smo pogrešali sonce. Zaradi tega so mnogi opazili, da so nohti lomljivi in krhki. Sonce namreč podarja vitamin D, ki je nujno potreben za lepe nohte. Tudi pomanjkanje maščobnih kislin omega-3 pripomore k temu, da so nohti lomljivi in občutljivi." Zato sogovornica svetuje, da na jedilnik uvrstimo sadje, zelenjavo, ribe, oreščke in jajca. Omenjena živila blagodejno vplivajo na zdravje celotnega telesa, od tega pa bodo imeli korist tudi nohti.

Negujte tudi kožo na rokah
Za gladko in mehko kožo na rokah sta ključni pravilna higiena ter nega s primernimi kremami in mazili. Dermatologi pogosto poudarjajo, da prava nega preprečujejo razpokano kožo in rdečico.

Vsekakor pa se je dobro držati nekaj osnovnih navodil, s katerimi bomo ublažili težave s suho in razdraženo kožo na rokah. Po umivanju rok milnico, ki dodatno suši kožo, dobro sperite. Vedno uporabljajte blaga mila, ki ne odstranjujejo zaščitnega mastnega sloja na koži. Po umivanju si v roke vtrite kremo, ki neguje kožo in je primerna za zaščito občutljive kože. Uporabljajte mastne kreme, ki se počasi vpijajo v kožo, saj bo učinek trajnejši, zaščita pa boljša. Ker je koža najbolj občutljiva na hrbtni strani dlani, nanesite nanjo debelejši sloj kreme ali mazila. Pred spanjem, ko se telo umiri, poskrbite še za dodatno terapijo rok. Za pet minut jih namočite v mlačno vodo, obrišite in jih ponovno namažite s kremo ali mazilom. Nikar ne uporabljajte vroče vode, ker ta še dodatno izsuši kožo.

VIR: Lepa in zdrava


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na PRAKTIČNI NASVETI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Zagorelost je poškodba
S porjavelostjo, ki jo sprožijo poškodovana jedra celic, se naša koža namreč brani pred UV-žarki.
ponedeljek, 6.8.2018
 
  Staranje lahko upočasnimo
Estetska kirurgija je že tako napredovala, da lahko s pravočasnimi drobnimi posegi v resnici upočasnimo staranje.
sreda, 5.9.2018
 
  Kako misli vplivajo na proces staranja
V vsakem človeku sta dva volkova, ki predstavljata pozitivna in negativna čustva. Prevladal bo tisti volk, ki ga hranimo.
torek, 24.7.2018
 
 
 
 


 
Save Save