pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
18. Festival za tretje življenjsko obdobje
petek, 28.9.2018
         

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami.


Festival bo potekal od 1. do 3. oktobra 2018 v Cankarjevem domu

Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot. ZDUS kot soorganizator Festivala pripravlja nekaj zanimivih okrogli miz z aktualnimi strokovnimi vsebinami, bogat in raznolik kulturni program.

Poslanstvo Festivala za tretje življenjsko obdobje
Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

V času Festivala bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma vse dni na voljo Info točka ZDUS, kjer boste prejeli informacije o aktivnostih in dogodkih ZDUS. Več o programu si lahko preberete na tej povezavi.


Vir: ZDUS


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  Samski dom bodo preuredili v dom za starejše z demenco
Sončni dom v Mariboru je pridobil koncesijo za 60 dodatnih mest, novi oddelek doma bo v celoti namenjen stanovalcem z demenco.
nedelja, 23.9.2018
 
  Starejši so pogosto zelo osamljeni
Ne glede na starost, je samomor vsako leto med 20. vodilnimi vzroki umrljivosti na svetu, ob današnjem svetovnem dnevu opozarja Nacionalni inštitut za javno zdravje.
ponedeljek, 10.9.2018
 
  Po novo znanje po upokojitvi
Začenjajo se vpisi v univerzo za tretje življenjsko obdobje.
ponedeljek, 3.9.2018
 
 
 
 


 
Save Save