pišite nam | informacije o spletni strani | najbolj brane novice  
   
 
   
  PRVA STRAN  
  DRUŠTVA UPOKOJENCEV  
  MOJE ZDRAVJE  
  RECEPTI  
  MOJ VRT  
  ZANIMIVOSTI  
  IZLETI  
  ŠPORT IN REKREACIJA  
  ZDRAVA VADBA  
  PRAKTIČNI NASVETI  
  POMOČ, OSKRBA IN VAROVANA STANOVANJA  
  DOMOVI ZA STAREJŠE  
  POKOJNINE, FINANCE IN PRAVNI NASVETI  
  PONUDBA ZDRAVILIŠČ  
 
Najpogostejši miti o staranju kože
torek, 14.8.2018
         
Smo v boju z genetiko res povsem nemočni in nam preostane zgolj to, da se sprijaznimo s stanjem? Na srečo ni čisto tako in kakovostna ter pravilna nega zagotovo upočasnita zapisovanje življenjskih izkušenj na naše telo. A kateri miti v poplavi nasvetov držijo in kateri ne?


Mit številka 1: Redno izpostavljanje soncu je dobro za zdravje in kožo
Gibanje na svežem zraku v lepem sončnem dnevu zagotovo poživi telo z vitaminom D in kisikom. Toda ko gre za gube in neposredno izpostavljenost sončni svetlobi, je resnica pravzaprav nasprotna - prepogosto izpostavljanje soncu, še posebno brez ustrezne zaščite, zagotovo povzroči prezgodnje staranje kože. UV-žarki namreč uničijo kolagen in elastin, zaradi katerih je močna in prožna.

Mit številka 2: Osem popitih kozarcev vode dnevno bo preprečilo staranje
Dejstvo je, da zaradi dobre hidracije, s pravilno nego in pitjem zadostne količine tekočine, koža postane bolj gladka in napeta, medtem ko je pri tistih, ki jo zanemarjajo, suha in na videz starejša. A to zagotovo ni razlog za nastanek gub. Pitje tekočine je pomembno predvsem za zdravje. Kar pa še ne pomeni, da ne moremo pretiravati. Kožo namreč lahko za cel dan ustrezno navlažimo že z anti-ageing kremami, ki z vlago in hranilnimi snovmi prodrejo v njene najgloblje plasti.

Mit številka 3: Ljudje z mastno kožo nimajo gub
Govorimo o mitu, ki izhaja iz napačnega prepričanja, da je mastna koža bolje navlažena od suhega ali mešanega tipa, zato se bolj hvaležno stara. A dejstvo je, da maščoba nima prav nič skupnega z vlažnostjo kože kot tudi ne z njenim staranjem oziroma nastankom gub. Še zlasti okoli oči. Verjemite - ne glede na tip kože vam z njimi ne bo prizaneseno.

Mit številka 4: Dragi izdelki so učinkovitejši
Največjo korist od prodaje dragih kozmetičnih izdelkov imajo vsekakor proizvajalci, veliko manj kupci. Dražje v boju proti gubam torej še ne pomeni nujno večje učinkovitosti. Moč izdelkov proti staranju se skriva v sestavinah, zato izberite tiste z naravnimi in koži prijaznimi snovmi, kot so organska olja in hialuronska kislina.

Mit številka 5: Mama ima čudovito kožo in imela jo bom tudi jaz
Ne glede na to, kako močno si želite verjeti, da bo vaša koža v maminih ali tetinih letih še tako sijoča, gladka in napeta, ni rečeno, da se vam bo želja uresničila. Genetika vam je sicer lahko naklonjena, a zakaj bi tvegali? Večinoma se gube namreč ne prenašajo toliko z roda v rod, kot jih na naš obraz zarišejo negativni vplivi iz okolja in nezdrav način življenja.

Nasveti za zdravo kožo
Preveč sonca, kajenje in alkohol so le trije od mnogih škodljivih dejavnikov, ki povzročijo prezgodnje staranje kože. Zato jejte zdravo, veliko se gibajte, kolikor se le da, se izogibajte stresu, mladostni videz pa ohranjajte z dobro vlažilno kremo in visoko UV-zaščito, primerno starosti in tipu kože.

VIR: Lepa in zdrava


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

- Vrni se nazaj na ZANIMIVOSTI

- Vrni se nazaj na PRVO STRAN

Priporočamo ogled naslednjih novic:
  10 živil za goste lase
Uravnotežena prehrana ni koristna le za lepo postavo in dobro počutje, temveč tudi za bujne lase.
sreda, 19.9.2018
 
  Kozmetika: Pazite, kaj uporabljate?
Številne sestavine kozmetičnih izdelkov so našemu telesu škodljive, zato se je bolje odločiti za naravno kozmetiko.
petek, 28.9.2018
 
  Staranje lahko upočasnimo
Estetska kirurgija je že tako napredovala, da lahko s pravočasnimi drobnimi posegi v resnici upočasnimo staranje.
sreda, 5.9.2018
 
 
 
 


 
Save Save