Praznik veteranskih godb Slovenije v Ljutomerju
torek, 31.7.2018
 
 

V nedeljo, 29. julija 2018 je v Ljutomerju potekal 12. Festival veteranskih godb Slovenije. V uvod praznovanja občinskega praznika Ljutomer in obeležitve 150-letnice 1. Slovenskega tabora je osem veteranskih godb zaigralo na Glavnem trgu v Ljutomerju. 

 

Na festivalu v prleški prestolnici so se predstavile naslednje veteranske godbe: Big band veterani Kočevje, Godba veteranov Štajerske, Prleška godba Društva upokojencev Ljutomer, KD Mengeška godba, Godba veteranov Žalec, Godba Gambrinus Laško, Godba veteranov Univerze za 3. Življenjsko obdobje Velenje in KD Godba ljubljanskih veteranov. 

Najžlahtnejše insignije AMBASADORJA veteranskih godb Slovenije je najzaslužnejšim godbenikom podelil predsednik Zveze slovenskih godb Boris Selko. 

Ob zaključku festivala so zadoneli pod taktirko Janka Škrajnarja zvoki osmih veteranskih godb. Skupaj so zaigrali koračnice OBLETNICA (Alojza Krajnčana), VEČNO MLADI (Primoža Kosca) in GREMO NA ŠTAJERSKO (Emila Glavnika). 

Festival veteranskih godb v Ljutomeru je poleg številnih obiskovalcev spremljal tudi prleški skladatelj Emil Glavnik. Županja občine Ljutomer mag. Olga Karba je podelila zahvalo za več kot 70-letno udejstvovanje v glasbi in za 12. organizacijo festivala veteranskih godb Slovenije dirigentu domače zasedbe Janku Škrajnarju.

Avtor besedila Milan Pavliha, fotografije Anton Zupanc in Marko Repnik


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

http://www.seniorji.info/DRUSTVA_UPOKOJENCEV_Praznik_veteranskih_godb_Slovenije_v_Ljutomerju_