18. Festival za tretje življenjsko obdobje
petek, 28.9.2018
 
 

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami.


Festival bo potekal od 1. do 3. oktobra 2018 v Cankarjevem domu

Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot. ZDUS kot soorganizator Festivala pripravlja nekaj zanimivih okrogli miz z aktualnimi strokovnimi vsebinami, bogat in raznolik kulturni program.

Poslanstvo Festivala za tretje življenjsko obdobje
Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

V času Festivala bo v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma vse dni na voljo Info točka ZDUS, kjer boste prejeli informacije o aktivnostih in dogodkih ZDUS. Več o programu si lahko preberete na tej povezavi.


Vir: ZDUS


Bodite obveščeni, naročite se na e-novice: tukaj.

Save Save Save Save

http://www.seniorji.info/ZANIMIVOSTI_18._Festival_za_tretje_zivljenjsko_obdobje